Αγαπημένα των γιαγιάδων μας, τα μαντεμένια σκεύη υγραερίου έχασαν την πρωταγωνιστική τους θέση στις κουζίνες μας όταν εμφανίστηκαν τα πιο μοντέρνα ανοξείδωτα και αντικολλητικά μοντέλα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, κάτι φαίνεται να αλλάζει και τα μαντεμένια σκεύη κερδίζουν ξανά τις καρδιές των μαγείρων, επαγγελματιών και μη, για το μαγείρεμα με υγραέριο.

Γιατί όμως να επιλέξει κάποιος ένα μαντεμένιο σκεύος και όχι μια πιο συμβατική και συνηθισμένη επιλογή; Συγκεντρώσαμε τους βασικούς λόγους:

Γιατί θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Τα μαντεμένια σκεύη έχουν την ιδιότητα να πιάνουν υψηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα να μοιράζουν ομοιόμορφα τη θερμότητα, δύο στοιχεία που θα απογειώσουν τη γεύση του φαγητού σας και θα το βοηθήσουν να διατηρήσει τα συστατικά του. Extra tip: Μην ξεχάσετε να το προθερμάνετε.

υγραέριο σε μαντέμι

Μαζί τους, το φαγητό σερβίρεται πάντα ζεστό
Ένα άλλο στοιχείο που προσθέτει πόντους στα μαντεμένια σκεύη είναι μπορούν να διατηρήσουν τη θερμότητά τους για αρκετή ώρα αφότου τα κατεβάσετε από τη φωτιά. Αν λοιπόν τα αφήσετε μέσα στο σκεύος τότε θα το διατηρήσετε ζεστό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Χρησιμοποιούνται για διαφορετικά είδη μαγειρέματος
Θέλετε να ψήσετε, να βράσετε, να τηγανίσετε ή να καλέσετε τους φίλους σας για barbeque; Να ετοιμάσετε αυγά για πρωινό, να φτιάξετε σάλτσα για το μεσημεριανό σας ή να βάλετε ένα γλυκό να γίνεται στο φούρνο; Ένα μαντεμένιο σκεύος θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού. Και το εννοούμε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ταψί ή γάστρα στον φούρνο υγραερίου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν κατσαρόλα σε εστία υγραερίου και τέλος μπορείτε να το βάλετε απευθείας επάνω στο barbeque υγραερίου για να ψήσετε τα αγαπημένα σας κρέατα.

Ένα σκεύος, άπειρες επιλογές, για όλες τις ώρες της ημέρας. Τι άλλο μπορείτε να ζητήσετε για να μαγειρέψετε στο υγραέριο;

Συμφέρουν οικονομικά
Τα μαντεμένια σκεύη έχουν τεράστια διάρκεια ζωής, ειδικά αν το συγκρίνετε με τα συμβατικά σκεύη κουζίνας. Επιπλέον, όπως αναφέραμε και παραπάνω αγοράζετε ένα μαντεμένιο σκεύος και το χρησιμοποιείτε παντού. Αν επομένως, το φροντίζετε σωστά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το έχετε για όλη σας τη ζωή. Τέλος, όσο πιο συχνά τα χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερα γίνονται.

Καθαρίζονται εύκολα
Το φαγητό δεν κολλάει όταν το μαγειρεύετε με μαντεμένιο σκεύος. Για να το καθαρίσετε απλά το αφήνετε να κρυώσει και το ξεπλένετε με ζεστό νερό. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που κάποια υπολείμματα φαγητού επιμένουν τότε και πάλι το να καθαριστεί είναι εύκολο. Βάλτε το κάτω από τρεχούμενο νερό και περάστε το με ένα μαλακό σφουγγάρι κουζίνας. Στεγνώστε το αμέσως.

Τα μαντεμένια σκεύη θα γίνουν ο καλύτερος βοηθός σας στην κουζίνα και θα γίνουν φοβερό δίδυμο με την κουζίνα υγραερίου σας. Και για να είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας ανά πάσα στιγμή, προμηθευτείτε εγκαίρως την απαραίτητη φιάλη υγραερίου.

φιάλες υγραερίου διανομή

Tip: Εμείς στην GS Gas, είμαστε πάντα στη διάθεσή σου όταν χρειαστείς φιάλη υγραερίου για το σπίτι, στα τηλέφωνα 210 9423213, 693 8076169 και στο gsgas.gr.