Σας προβληματίζει η συνεχής άνοδος της τιμής του πετρελαίου; Έχετε σκεφτεί μήπως για θέρμανση με υγραέριο; Παρακάτω συγκεντρώσαμε και αναλύουμε όλα τα πλεονεκτήματα της θέρμανσης με υγραέριο!

Ο Χειμώνας στην Ελλάδα μπορεί να διαρκεί στην πραγματικότητα λίγο καιρό, όμως η συνεχής άνοδος της τιμής του πετρελαίου λειτουργεί αποτρεπτικά στο να έχετε ανοιχτή τη θέρμανση όλη μέρα. Ειδικά αν ζείτε σε πολυκατοικία και έχετε κεντρική θέρμανση, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η θέρμανση λειτουργεί 2 ώρες τη μέρα και τις υπόλοιπες τουρτουρίζετε ή προσπαθείτε να ζεσταθείτε με το air condition.

Μήπως ήρθε η ώρα να ψάξετε για εναλλακτικές μορφές θέρμανσης; Το υγραέριο κερδίζει συνεχώς έδαφος στα νοικοκυριά εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που το συνοδεύουν. Τα συγκεντρώσαμε και σας τα αναλύουμε:

Είναι οικονομικό

Το υγραέριο είναι πιο φθηνό από το πετρέλαιο αλλά και από το ρεύμα. Επιπλέον, είναι και πιο αποδοτικό σε σύγκριση μαζί τους, επομένως θα απολαμβάνετε περισσότερη ζέστη, με το ίδιο ή και λιγότερο κόστος. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα, τα οποία σε βάθος χρόνου θα είναι σημαντικά.

Είναι οικολογικό

Το υγραέριο μολύνει το περιβάλλον λιγότερο από τις άλλες μορφές θέρμανσης. Τα αποτελέσματα της καύσης ξύλων τα μυρίζουμε στον αέρα, αφού η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική. Ο ηλεκτρισμός από την άλλη αξιοποιεί μόνο το 30% της ενέργειας του με το υπόλοιπο 70% να είναι απλά χαμένο. Το πετρέλαιο με τα παράγωγά του είναι βλαβερά για το περιβάλλον. Αντίθετα το υγραέριο αξιοποιεί το 90% της ενέργειάς του. Ξέρατε ότι έρευνες έχουν δείξει ότι τα σπίτια που χρησιμοποιούν υγραέριο έχουν μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα από τα υπόλοιπα;

πλεονεκτήματα με υγραέριο

Είναι υγιεινό

Το υγραέριο παράγει το ελάχιστο δυνατό διοξείδιο του θείου, αερομεταφερόμενα σωματίδια και διαλυμένα στερεά. Επιπλέον, αν φροντίζετε σωστά τα συστήματα θέρμανσης θα παράγουν ελάχιστο μονοξείδιο του άνθρακα. Έτσι, εσείς και οι αγαπημένοι σας (άνθρωποι και κατοικίδια) θα αναπνέουν καλά μέσα στο σπίτι.

Εύκολο στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος συντήρησης

Υπάρχουν 2 τρόποι θέρμανσης με υγραέριο. Είτε να εγκαταστήσετε κεντρική θέρμανση υγραερίου είτε να χρησιμοποιήσετε σόμπα υγραερίου. Σε κάθε περίπτωση το κόστος εγκατάστασης/αγοράς είναι αρκετά προσιτό και η εγκατάσταση σχετικά απλή (αρκεί να γίνεται από ειδικούς). Το χαμηλό κόστος συντήρησης οφείλεται στο ότι δεν δημιουργούνται κατάλοιπα στους χώρους καύσης.

Καλύπτει και άλλες ενεργειακές ανάγκες σας

Με τις κατάλληλες υποδομές μπορείτε να χρησιμοποιείτε υγραέριο για θέρμανση αλλά και για να έχετε ζεστό νερό και να μαγειρεύετε. Οι χρήσεις του είναι πολλές και μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε όλες για να καλύψετε συνολικά, τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού σας. Κάντε την καθημερινότητά σας ευκολότερη και στην περίπτωση της κουζίνας υγραερίου… νοστιμότερη.

Ανακαλύψτε και εσείς τα οφέλη της θέρμανσης με υγραέριο στην πράξη και δημιουργήστε στο σπίτι σας την πιο χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα.

Και λύστε όλες σας τις απορίες με ένα τηλεφώνημα στη GS Gas στα 210 9423213, 693 8076169.