Οι κουζίνες υγραερίου είναι γνωστές για τα… νόστιμα αποτελέσματά τους, την ταχύτητά τους, αλλά και για την ευκολία στη χρήση τους. Τι πρέπει όμως να κάνετε για να είναι πάντα καθαρές από λίπη και λεκέδες, ώστε να απολαμβάνετε το μαγείρεμα όπως την πρώτη μέρα; Δείτε έξυπνους και οικολογικούς τρόπους καθαρίσματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι έρευνες δείχνουν πώς 96% των chef επιλέγουν κουζίνες υγραερίου για τις επαγγελματικές τους ανάγκες. Το μαγείρεμα με υγραέριο κερδίζει όμως τις προτιμήσεις ως επιλογή και για την κουζίνα του σπιτιού.

Αφού αγοράσατε την κουζίνα υγραερίου και έχετε ήδη αρχίσει να τη χρησιμοποιείτε, πρέπει να λάβετε υπόψη μια σημαντική παράμετρο: Την καθαριότητα της. Μια βρώμικη κουζίνα υγραερίου δεν είναι μόνο ανθυγιεινή αλλά αποτελεί κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς.

Εύκολοι τρόποι για καθάρισμα της κουζίνας υγραερίου

κουζίνα με υγραέριο καθαριότηταΞύδι

Δρα καλύτερα σε φρέσκους λεκέδες.

  • Ψεκάστε με ξύδι τα βρώμικα σημεία και αφήστε το επάνω για 10-15’.
  • Περάστε με ένα πανί και η κουζίνα σας είναι έτοιμη!

Μαγειρική σόδα

  • Περάστε πρώτα τη βρώμικη επιφάνεια με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων, για να μαζέψουν το επιφανειακό λίπος.
  • Σε ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας, προσθέστε σιγά σιγά κουταλιές νερού, ώσπου να γίνει πάστα.
  • Απλώστε την πάστα και αφήστε την για 20’.
  • Χρησιμοποιήστε σφουγγάρι για να τρίψετε τα σημεία που η βρωμιά επιμένει.

Αμμωνία

Οι λεκέδες επιμένουν; Βάλτε τα μεγάλα μέσα!

  • Τοποθετήστε κάθε σχάρα, σε ένα ατομικό σακουλάκι που κλείνει με zip.
  • Φορέστε λαστιχένια γάντια και προσθέστε ¼ φλιτζανιού μη αραιωμένη, υγρή αμμωνία.
  • Κλείστε καλά το σακουλάκι και αφήστε τη σχάρα μέσα για πολλές ώρες, ώστε η αμμωνία να διαλύσει καλά τα λίπη.
  • Βγάλτε τις σχάρες από τα σακουλάκια. Θα είναι σαν καινούριες!

Μην ξεχνάτε τις λεκάνες περισυλλογής

Λόγω της θέσης τους (βρίσκονται κάτω από τις σχάρες), οι λεκάνες περισυλλογής μαζεύουν τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους και υπολειμμάτων φαγητού από κάθε άλλο σημείο της συσκευής. Γι’ αυτό μην αμελείτε να τις καθαρίζετε. Οι τρόποι καθαρισμοί τους είναι απλοί:

  • Συνδυάστε απορρυπαντικό πιάτων και μαγειρική σόδα σε αναλογία 50-50. Περάστε με αυτό το μείγμα τις λεκάνες.
  • Κλείστε τις ενώ είναι βρεγμένες σε σακουλάκια που κλείνουν με zip, τουλάχιστον για 1 ώρα. Έπειτα τρίψτε τις καλά.

Ένας άλλος τρόπος είναι το βράσιμο

  • Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίξτε νερό και μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Βάλτε τα να βράσουν.
  • Βάλτε μέσα τις λεκάνες περισυλλογής για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρέστε τις, αφήστε να κρυώσουν και σκουπίστε τις.

Οι διαδικασίες καθαρισμού και σωστής συντήρησης της κουζίνας υγραερίου, είναι σημαντικές τόσο για τη σωστή απόδοση, όσο και για την ομαλή λειτουργία της. Για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας φαγητά, αφιερώστε λίγο χρόνο στην καθαριότητά της.

Και μην ξεχνάς! Για οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη στην κουζίνα υγραερίου σου, κάνε ένα τηλεφώνημα στη GS Gas στα 210 9423213, 693 8076169!

φιάλες υγραερίου μαγειρέματος

Tip: Εμείς στην GS Gas, είμαστε πάντα στη διάθεσή σου όταν χρειαστείς φιάλη υγραερίου για το μαγείρεμα, στα τηλέφωνα 210 9423213, 693 8076169 και στο gsgas.gr.