Μετά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις ρεκόρ σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, το υγραέριο αποτελεί σήμερα την πλέον συμφέρουσα επιλογή θέρμανσης.

Η τιμή του υγραερίου ήταν ανέκαθεν χαμηλότερη από το πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι όμως ακόμα χαμηλότερη σε σύγκριση με το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, μετά την ενεργειακή κρίση που ζούμε στις μέρες μας.

Υγραέριο ή φυσικό αέριο για θέρμανση;

Το υγραέριο (LPG) που σημαίνει Liquefied Petroleum Gas, είναι υγροποιημένα αέρια πετρελαίου ή ένα μίγμα προπανίου και βουτανίου. Πρόκειται για ένα καύσιμο με υψηλότερη θερμογόνο δύναμη σε σχέση με το φυσικό αέριο. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η απόδοση ενός καυστήρα θα είναι αισθητά καλύτερη, όταν αυτός τροφοδοτείται με μείγμα υγραερίου αντί για φυσικό αέριο.

Τα πλεονεκτήματα αυτά του υγραερίου, σε συνδυασμό με την χαμηλότερη τιμή του σε σχέση με το φυσικό αέριο, το καθιστούν το πιο οικονομικό καύσιμο για θέρμανση σήμερα.

Επιτοίχιος λέβητας υγραερίου

Μετατροπή καυστήρα φυσικού αερίου σε υγραέριο

Τι μπορούμε να κάνουμε εάν έχουμε ήδη εγκατάσταση για φυσικό αέριο και βλέπουμε πως η χρήση του πλέον είναι εντελώς ασύμφορη για την τσέπη μας;

Οι περισσότεροι καυστήρες αερίου που κυκλοφορούν μπορούν να λειτουργήσουν και με τα δύο καύσιμα (φυσικό αέριο ή υγραέριο). Η μετατροπή είναι σχετικά εύκολη υπόθεση και εκτός από την αλλαγή στην παροχή του καυσίμου που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, πιθανώς να χρειαστεί και κάποια αλλαγή των μπεκ (ψεκαστήρων).

Εάν λοιπόν έχετε εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης με φυσικό αέριο, μπορείτε εύκολα και με πολύ χαμηλό κόστος, να αλλάξετε την παροχή σε φιάλες υγραερίου (προπανίου).

Η εγκατάσταση θέρμανσης με υγραέριο είναι απλή, απόλυτα ασφαλής και νόμιμη, όταν εκτελείται σύμφωνα με τον ισχύοντα τεχνικό κανονισμό εγκαταστάσεων υγραερίου.

συστοιχία φιαλών υγραερίου

Νέα εγκατάσταση για θέρμανση με υγραέριο

Τι γίνεται εάν δεν έχετε εγκατάσταση για φυσικό αέριο; Μπορείτε να κάνετε μια νέα εγκατάσταση απευθείας για υγραέριο. Τα στάδια που απαιτούνται είναι τα εξής:

  • εγκατάσταση αυτόνομου επιτοίχιου λέβητα υγραερίου (όμοιου με του φυσικού αερίου)
  • εγκατάσταση συλλέκτη υγραερίου
  • εγκατάσταση συστοιχίας φιαλών υγραερίου

Ποια είναι τα οφέλη θέρμανσης με υγραέριο:

  • έχει αυτόνομη λειτουργία
  • δεν έχει πάγια
  • είναι οικονομικό
  • είναι οικολογικό και υγιεινό
  • καλύπτει και άλλες ενεργειακές ανάγκες σας (θέρμανση, μαγείρεμα, ζεστό νερό)

Ως λύση θέρμανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αυτόνομη θέρμανση σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα, όσο και για κεντρική θέρμανση σε πολυκατοικία.

Εάν οι ενεργειακές απαιτήσεις σας είναι χαμηλές, η παροχή μπορεί να γίνει από μία ή περισσότερες φιάλες (συστοιχία), διαφορετικά για μεγαλύτερες ανάγκες μπορεί να γίνει εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε ένα τηλεφώνημα στη GS Gas στο 210 9423213.